Dagbesteding

Niets moet, alles mag

Met elkaar ondernemen we op de zorgboerderij activiteiten en zijn we veel buiten. Heerlijk wandelen en onderweg genieten van de dieren, de planten en de idyllische omgeving. De dieren en het directe contact met de natuur werken rustgevend of dagen juist uit om een handje te helpen in de werkzaamheden die de omgeving met zich mee brengen.
Er zijn activiteiten zoals muziek, spel en bijbeluurtje voor diegene die hier aan wenst deel te nemen. Daarnaast is er de hele dag de mogelijkheid om te klaverjassen, sjoelen en gebruik te maken van het poolbiljart.
‘Niets moet, alles mag’. Een uitstekende plek voor mensen die graag buiten zijn, van agrarische afkomst komen of gewoon dat beetje extra zoeken!

Medische zorg

De Wilhelminahoeve biedt specialistische begeleiding en zorg aan ouderen met dementie en/of een somatische aandoening(en). Deze begeleiding en zorg wordt verleend door met kennis toegeruste medewerkers. Medewerkers zijn geschoold in verpleegtechnische handelingen, maar bovenal in het om gaan met en het verzorgen van ouderen met ‘akelige’ problemen en complexe hulpvragen.

Familie

Naast het zorgen voor de bewoner zien wij het ook als onze taak te zorgen voor de familie van de bezoeker op de dagbesteding. De familie heeft een rol in de zorgverlening en de betrokkenheid wordt zeer op prijs gesteld. Het is tenslotte de familie die de bezoeker kent, zoals die gewend was is te leven. De bezoeker krijgt een persoonlijk plan, waar nodig en gewenst, in samenwerking met de familie. Ieder jaar en zonodig vaker vind er een evaluatiegesprek plaats.

Vervoer

De Wilhelminahoeve biedt de mogelijkheid om de bezoekers van de dagbesteding te halen en te brengen. Voor informatie omtrent het vervoer kunt u contact opnemen met Anneke Jager.

Administratie

De dagbesteding op de Wilhelminahoeve wordt gefinancierd vanuit de WMO (gemeente) of een Persoons gebonden budget (PGB).

Voor dagbesteding is Zorgboerderij de Wilhelminahoeve onderaannemer van stichting BEZINN, de naam voor Boer én Zorg in Noord-Nederland. Informatie over de stichting vind u op www.bezinn.nl

Voor de aanvraag van een PGB en de administratie omtrent indicatie en PGB wordt de verantwoordelijke van de bewoner van A tot Z geholpen en ondersteunt door Woudwijk Zorgadvies.
Woudwijk Zorgadvies is gevestigd in Dokkum. Rika de Jong-Woudwijk is op werkdagen (ma – vrij) bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur via 06-29192860. Naast Rika de Jong, zijn Sjarine Weidenaar en Tjitske Kranenburg op wisselende dagen werkzaam op het kantoor. Zij zijn bereikbaar via 06-47278759. U kunt ook een mail sturen naar info@woudwijkzorgadvies.nl.

Als u dagbesteding ontvangt, dan moet u in de meeste gevallen een eigen bijdrage betalen aan het CAK. Dit is afhankelijk van uw situatie. Op de website van het CAK, www.hetcak.nl, leest u daar meer over.

Wenst u meer informatie?

Maak een afspraak en wij vertellen u er graag over! U kunt ons via onderstaande contactgegevens bereiken.

Anneke is op werkdagen (ma-do) bereikbaar van 08.30 uur tot 16.30 uur.

Voel je thuis bij Wilhelminahoeve Opende